Πρακτικό 6/2010

1Ο ΘΕΜΑ: Έναρξη διαδικασιών   για τις αρχαιρεσίες εκλογής  των νέων οργάνων  του Συλλόγου

Αρ. Απόφασης 14 /2010

Έχοντας υπόψη την αριθμ.  9/2010 (Πρακτικό 3/2010) απόφασή μας  περί  προσωρινής αναβολής των  διαδικασιών για  τις αρχαιρεσίες ανάδειξης των νέων οργάνων του Συλλόγου μας και  της έναρξης  των διαδικασιών το μήνα Μάίο τ.ε. αποφασίστηκε  κατόπιν της ολοκλήρωσης των διαδικασιών ανάδειξης νέων οργάνων στην ΟΣΥΝΑΕ   αλλά και της  παρατεταμένης αναμονής  για νεότερα  από συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ με όργανα του Υπουργείου Εσωτερικών για το σχέδιο Καλλικράτης, η σύγκληση της ετήσιας Γ.Σ.,  με τελική ημερομηνία  σε περίπτωση μη απαρτίας  των δυο προηγούμενων ημερομηνιών την 7-5-2010, ημέρα Παρασκευή   στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:     1.Διοικητικός Απολογισμός,    2.Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού,    3. Έγκριση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής,     4.Επικύρωση εγγραφής & διαγραφής μελών του Συλλόγου,     5.Προκύρηξη  αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και    Αντιπροσώπων ΑΔΕΔΥ,  6.Εκλογή Εφορευτικής επιτροπής διενέργειας αρχαιρεσιών.   7.Διοικητική μεταρρύθμιση-Σχέδιο Καλλικράτης    8.Προτάσεις –Εισηγήσεις.

2ο ΘΕΜΑ: Έκτακτα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείματος της χώρας – θέσεις  υπαλλήλων – απεργιακές  κινητοποιήσεις

Αρ. Απόφασης 15 /2010

Η οικονομική πολιτική που αποφάσισε η κυβέρνηση να εφαρμόσει με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείματος  μας βρίσκει κατά βάση αντίθετους ως προς την αρχή της αναλογικότητας καθώς  τα μέτρα που αποφασίσθηκαν είανι  σε βάρος  και πάλι μόνον των μισθωτών και των συνταξιούχων, δεν έχουν αναλογικότητα και  χωρίς καμία δέσμευση για το χρονικό διάστημα που θα ισχύσουν  προμηνούν και  τη λήψη  και νένων μέτρων σε βάρος των υπαλλήλων. Η περικοπή του 30% των αποδοχών μας από το Δώρο Πάσχα, επιδόματος αδείας και του Δώρου Χριστουγέννων καθώς και του 12 % από τα  λίγα  αλλά και μικρά σε ποσό επιδόματα που λαμβάνουμε οι περισσότεροι υπάλληλοι στις Ν.Α. είανι άδικη και μας βρίσκει κατά βάση αντίθετους, Η συμμετοχή μας  στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ είναι ο οικονομικά δυσβάσταχτη για τους περισσότερους μέσα στην ακρίβεια της εποχής  και στις οικογενειακές ανάγκες όλων μας. Η συμμετοχή μας  όμως πρέπει να είναι σημαντική για να να μας υπολογίσουν , να μας λάβουν υπόψη.  Συμμετέχουμε σε όλα τα συλλαλητήρια  που συνδιοργανώνουμε με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ  Ν. Δράμας και όλα τα Α/θμια Σωματεία υπαλλήλων του  νομού  προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους συναδέλφους μας, τους συμπολίτες μας, τους  ελεύθερους επαγγελματίες  στη γραμμή ότι όταν φτωχαίνουν οι εργαζόμενοι – φτωχαίνει η κοινωνία, ζητώντας δικαιοσύνη  και  προστασία των  δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Παρακινούμε  τους συναδέλφους μας στη συμμετοχή στις  απεργιακές κινητοποιήσεις  αλλά και στα συλλαλητήρια στην κεντρική πλατεία της Δράμας  με ανακοινώσεις και ενημέρωση και δια της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας.

Μετά  από  το πέρας της διετούς αυτής θητείας  και τις εργασίες του παρόντος Δ.Σ. εκφράστηκε  και καταγράφηκε η θέση όλων ότι πρέπει  και άλλοι συνάδελφοι και μέλη να  θελήσουν να ασχοληθούν με τα κοινά του χώρου εργασίας μας, πολύ περισσότερο τώρα που βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής και ελπίζουμε  ότι  δεν θα είναι  επώδυνη για κανέναν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επικοινωνία

Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Δράμας : Καλώς ήρθατε !

Σύνδεση

Χαμένο συνθηματικό

Εγγραφή

Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.